VAJİNİSMUS TEDAVİ YÖNTEMİ

Vajinismus Tedavi Yöntemi, Hipnozla Vajinismus Tedavisi Nasıl Yapılır?

Vajinismus Tedavisinde “Üç Aşama ve Üç Saat” ile sabah alınan hastanın akşama deneyim yaşamasının nasıl gerçekleştiğine dair sorular alıyorum. Tedavi sürecini kısa bir özet ile sizlere aktarmak isterim. Aşağıdaki özette hasta isimleri gizlenmiş ve yer bilgileri değiştirilmiştir. Tedavi sürecinin net olarak görülebilmesi için şematik ve bilgilendirme amacıyla yazılmıştır.

“İzmir’den gelen 1.5 yıllık evli, 20 li yaşlarda çiftimiz. Öncesinde tedavi görmemiş. Üç kez jinekolojik muayeneye gitmiş. Birincisinde aşırı kasılmadan dolayı muayene olamamış. Diğer ikisinde de ultrason ile dışarıdan muayene olmuş. Genital bölgesine bakmakta ve dokunmakta sorun yaşıyor. Genital bölge ile dost değil. Uyuşturucu kremler, alkol ve yatıştırıcı ilaçları da süreç içinde denemiş. (Bunlar önermediğimiz yollardır) Başarısız deneyimler ile geçen süreçte erkekte de sertleşme sorunları ortaya çıkmış.

Formülasyonunda; bilişsel, dinamik ve varoluşçu yapılar hakimdi.

Sabah aldığımız hastamızı “Psikoseksüel Eğitim + Bilişsel + Davranışçı + Hipnoz Tekniği” (“Dr. Ulusoy Teknik 2” diyoruz bu tedavi kalıbına – Hipnoz Kongre Sunumu) ile kısa sürede bakabilir, dokunabilir ve içeri bir şey yönlendirebilir duruma getirdik.

Öğleden sonra, öğretilen çalışmaların otelde tekrarını yaptı.

Akşamüstü, bir kez daha görüşüp hipnoz yöntemi ile ilişki için hazırlık yaptık.”Tedavi sürecinin içinde erkeğe de standart psikoseksüel eğitimimizi verdik.

Akşam, erkekte sertleşme sorunu olmadan ve hastamızda da gevşemiş bir zihin-beden ile deneyimi yaşadılar.

Ertesi sabah son kez görüşüp bundan sonraki süreç hakkında bilgilendirip çiftimizi yolcu ettik.

10689655_10206907592475660_6991962844414991467_n
Üsküdar Üniversitesinde Hipnozla Vajinismus Tedavisi Tekniği Üzerine Sunum Yaparken